شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها)
حضرت فاطمه زهرا (س)، تنها دختر گرامی پیامبر اکرم (ص) و همسر امیرالمؤمنین علی (ع)، یکی از والامقامترین و گرامیترین شخصیتهای تاریخ اسلام است. ایشان الگویی بیبدیل برای همه مسلمانان، بهویژه زنان، در زمینه ایمان، پاکدامنی، شجاعت و ایثار هستند. حضرت زهرا (س) پس از رحلت پیامبر اکرم (ص)، روزهای سخت و دردناکی را پشت سر گذاشتند و با حوادث ناگواری مواجه شدند که در نهایت منجر به شهادت ایشان شد.
براساس روایتهای تاریخی، پس از رحلت پیامبر (ص)، حق خلافت امام علی (ع) نادیده گرفته شد و حضرت فاطمه (س) در دفاع از حقانیت همسر خود، با شجاعت و استواری به روشنگری پرداختند. ایشان در مسجد مدینه، خطبهای معروف به خطبه فدکیه ایراد کردند که در آن به بیان حقایق، دفاع از امامت و اعتراض به غصب فدک پرداختند. اما این ایستادگی در برابر ظلم، برای ایشان هزینههای سنگینی به همراه داشت.
واقعه تلخ هجوم به خانه حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س)، یکی از دردناکترین لحظات تاریخ اسلام است. در این واقعه، حضرت زهرا (س) از سوی مهاجمان مورد آزار و اذیت قرار گرفتند و در اثر آسیبهای جسمی ناشی از آن هجوم، فرزندشان محسن (ع) را در بطن خود از دست دادند. این مصیبتها در نهایت منجر به بیماری شدید و شهادت مظلومانه حضرت زهرا (س) در سن جوانی شد.
حضرت فاطمه زهرا (س) در روزهای پایانی عمر شریف خود، با قلبی شکسته و جسمی نحیف، وصیت کردند که شبانه و بهدور از چشم ظالمان به خاک سپرده شوند. قبر مطهر ایشان همچنان مخفی است و این مسئله، نمادی از مظلومیت و غربت حضرت زهرا (س) به شمار میرود. امروز، سالروز شهادت این بانوی بزرگوار فرصتی است برای تعمق در سیره و اخلاق فاطمی و پایبندی به آموزههای آن حضرت در مسیر حقطلبی و دفاع از ارزشهای الهی. 💔🕊️